Хармонизатор стол „Отворено съзнание“

 

Стол „Отворено съзнание“

Стол „Отворено съзнание“

Стол „Отворено съзнание“

Стол „Отворено съзнание“

Столът „Отворено съзнание“ е произведение на изкуството с уникален характер, създадено да бъде акцент в пространството на жизнената среда, с изненадваща ергономична линия и не само …

Столът „Отворено съзнание“ се изработва от дъб, орех, естествена кожа, ръчно изковани метални гвоздеи и полускъпоценни камъни.

Използват се класически дърводелски сглобки, подсилени с винтове за дърво. Осигурява се с „приплъзване“ на седалката, с цел осигуряване движението на масивното дърво при линейно свиване и разширение, за да се избегне напукване и изкривяване.

За повърхностната обработка се използват: байц за дърво, патина и естествени масла с твърда вакса.

Дизайн и ергономия

Столът стъпва на три опорни точки. Гърбът е едновременно и заден крак с широчина, гарантираща стабилността на стола.

Седалката се изработва от орех – материал с фина структура, който създава усещане за мекота. Резбова се на ръка с прецизен наклон към облегалката.

Спираловидно навита естествена кожа с дунапрен осигурява опората в лумбалната област на гръбначния стълб. Това не е просто тапицерия, това е форма, която е част от цялото и участва в изграждането на ергономичната линия на Акерблум.

Трите хоризонтални елемента от облегалната осигуряват необходимия наклон на гърба, а дъгата която описват, обхваща гръдния кош на човека и го поддържа странично стабилен.

Детайлите на стола са заоблени за безопасното му използване

При проектирането на стол „Отворено съзнание“ са използвани размери от „Модулора“ на френския арх. Льо Корбюзие, тъй като това са размери, свързани с пропорциите в човешкото тяло и създават отношения на златно сечение, а тялото на човека, като модул ни свързва с Космическия ред и Сакралната геометрия.

Композиция

Стол „Отворено съзнание“ представлява пространствена интерпретация на един общочовешки символ от древността – „Ипсилонът с двете хасти“

Това определя стола като скулптурна форма със знаков характер, която има самостоятелно звучене и нейното място е акцент в интериора.

Акцент, който, чрез внушението за древност и модерност,  може да се впише в пространството на един ултра модерен интериор на принципа на контраста, или мястото му да бъде обособено, както това се прави за една скулптура или за една картина.

Ипсилонът с двете хасти символизирахармонизирането на двата архетипни модела на дуалистичното начало и проявлението им на материално ниво, когато мъжкото и женското начало са равнопоставени, когато Мъдростта и Силата са в хармония – тогава се ражда Красотата.

Това е принципът на Космическото творчество.

Свещена геометрия, космически пропорции, символ на хармонията и не само!!! …

Благодарение на всичко посочено досега, столът „Отворено съзнание“ поражда вибрационно поле. Мощта на това поле се усилва чрез млечeн планински кристал, вграден в канал и, още веднъж усилена от полускъпоценните камъни, отговорящи по цвят и кристална решетка на енергийните центрове в човешкото тяло.

Промяна в енергийното поле на човека, резултат от използването на стола-хармонизатор

Промяна в енергийното поле на човека, резултат от използването на стола-хармонизатор

Направеният експеримент с аура камера доказва и със съвременни средства, влиянието на полето на стола върху човека. Промяната в цвета на аурата, емоционалното състояние и балансирането на енергийните центрове, определят стол „Отворено Съзнание“ като инструмент за енергийна хармонизация, подобряване на здравословното състояние и преодоляване на стреса.

Канал на космическите енергии за добро здраве и психическо равновесие, създаден с познание от Древността, с вдъхновение и от естествени материали.

 

уста Дарин Божков

highslide for wordpress