Darin_Bozhkov-THECRIB (1)

Един чудесен хармонизатор с мощно енергийно поле, носещо енергията на Светлината. Яслата е сътворена за мек и плавен преход към новите условия през първите месеци след раждането на детето.

Работата ми по създадените вече два енергийни хармонизатора – Жезълът и Стол отворено съзнание, и представени на MIFF 2015 в Куала Лумпур, подсказа необходимостта от нещо ново – енергиен хармонизатор за новородени деца.

Създаването на такъв продукт се налага, тъй като при динамичната промяна на честотата на вибрация на Земята, новородените бебета изпитват изключителен дискомфорт до седмия месец при адаптацията си към новите условия след раждането.

От средата на 16 век до средата на 20 век, за 400 години, вибрацията на Земята се е повишила с 8 Hz – от 432 на 440 Hz (резонансните честоти от първа октава). Тази година – 2016, от м. февруари до м. април, т.е. за 2 месеца, честотата на вибрация на Земята се повиши с 11 Hz – от 469 на 480 Hz.

За 400 години – промяна 8 Hz.

За 2 месеца – промяна 11 Hz.

При тази информация, взета от Томския държавен институт при Руска академия на науките, е ясно, че има ограмна промяна в честотата на вибрация на Земята и тя неминуемо влияе на хората, включително и на току-що родените деца.

В свещените книги няма случайни неща, а Библията ми даде посока в този проект.

darin_bozhkov-thecrib-2

darin_bozhkov-thecrib-3

Когато Иисус се ражда, е положен в яслата – дървена копанка, в която са хранили домашните животни. В подобна форма (нощви) се е замесвало и втасвало тестото за хляба векове наред по българските земи. Тъй като дървото е двуполюсно по посока на влакната и по отношение на фините енергии, какво се случва, когато го изкопаем като корито? Отговорът е мощно енергийно поле! Това означава, че животните са приемали енергийно заредена храна, а хлябът ни е давал приетата от нощвите енергия.

Ами Иисус? И още – защо първото заведение, в което водим децата си, се нарича детска ясла, а не бебешка градина!?

Някой мъдрец ни е оставил ясно послание!

Хармонизаторът се определи като ДЕТСКА ЯСЛА – цялостна, изкопана от дървото форма, а дървото трябва да е нежен, женствен материал, да носи усещане за мекота и топлина – елша, червена върба, бреза или определени комбинации, като елша и орех или липа и череша. Избрах последния вариант.

Решението за форма, която може да се постави в стандартна детска кощарка или легло отговаря на изискването за удобство при употреба. По този начин се определя и мястото му в интериора.

При формообразуването на енергийните хармонизатори, от съществено значение е ползването на свещената геометрия. От Непал, където участвах в Световния ден на дървото (WWD 2016), се върнах с откровението за свещената геометрия на триъгълника с Всевиждащото око, а тя е Свещената геометрия на Светлината – Vesika piscis.

darin_bozhkov-thecrib-4

Яслата е вписана, като форма, във Всевиждащото око (традиционен символ от иконографията на тревненската художествена школа) и тя прие Свещената геометрия на Светлината, която създаде мощно енергийно поле в дървопластика със знаков характер. Зеницата от Всивиждащото око даде възможност за усилване на полето чрез резбоването на знаци като „Цветето на живота“ и „Динамичният квадрат“ – знак с посока на въртенето. Цветето на живота е съчетано с Динамичния квадрат по начин, който да създава постоянно и мощно енергийно поле. Двата знака са познати по българските земи от древността. Динамичният квадрат върху глинена чиния е част от най-старото открито в света златно съкровище – това, от Варненския некропол в България.

Енергия от полето на дървената копанка,

енергия от Свещената геометрия на Светлината,

енергия и контрол на посоката на въртене чрез Цветето на живота и Динамичния квадрат.

За филтриране на енергийните центрове на бебето са използвани седем полускъпоценни камъка с цветовете на дъгата, инкрустирани в Цветето на живота. Те са във взаимодействие и защита от уникалния млечен планински кристал Багаран, вграден в два скрити канала по дължина на яслата и в сърцевината на цилиндъра с Цветето на живота. Той има висока енергийна стойност и предпазва по уникален начин полускъпоценните камъни от енергийно замърсяване.

Размерите:     външни 115.5 x 62 x 26.3 cm

вътрешни   89.6 x 56   (в отношение 8:5 )

Повърхностната обработка е с екологично чисти естествени масла.

Прецизно изработено дюшече от естествени материали ляга по сложните извивки на яслата и създава мекота и комфорт при практическото ѝ използване.