До 2007 г. по проекти на уста Дарин, в ателието са изработени иконостасите на църквите в кв.„Люлин“, София; „Св.Николай Мирликийски Чудотворец“ – кв.Сарафово, Бургас; „Св.Петка“ – село Рудник, Бургаско; „Св.Георги“ – село Иваново, Русенско; „Св.Екатерина“ – Димитровград; „Св.Троица“ – село Горна Мелна, Трънско; голям брой проскинетарии за църкви и параклиси, и домашни иконостаси.

Най-мащабното творение на уста Дарин в тази област е иконостасът на църквата „Успение Богородично“ в село Узунджово, Община Хасково с размери 14 м / 8.80 м. Църквата е стара – от 15 век и е с интересна и богата история, както и уникална архитектура. В ателието на уста Дарин е изработен и Владищкия трон, който е дарение на църквата от Международния християнски рицарски орден „Св.Архангел Михаил“.

2011 г. – иконостас за църквата „Св.Григорий“ във ВУЗФ София.

2012 г. – иконостас за параклис „Св.Богородица“ в гр.Котел.

2013 г. – иконостас за църквата „Св.Петка“ в гр.Хасково.

През април 2009 г. в град Велико Търново се проведе Първото биенале на църковните изкуства, на което уста Дарин бе удостоен с диплом и носител на наградата на Община Велико Търново, грамота и паметен медал „Паисий Хилендарски“ от Държавната агенция за българите в чужбина за изработката на иконостаса в църквата „Успение Богородично“ в с.Узунджово.

Църковни иконостаси

Църковни иконостаси http://ustadarin.com/?page_id=233

Проскинитарий - иконостас за параклис

Проскинитарий – иконостас за параклис http://ustadarin.com/?page_id=236

Домашни иконостаси

Домашни иконостаси http://ustadarin.com/?page_id=238

Църковни интериори

Църковни интериори http://ustadarin.com/?page_id=322